pierreandren.se © 2012                    

 

 

Presentation av mig:

 

 

Jag har varit aktiv inom hästsporten i 40 års tid. Startade med att rida vid 8 års ålder och övergick till travsporten vid 14 års ålder. Har arbetat professionellt inom denna branch under många år som lärling, hjälptränare och unghästtränare på internationell nivå.

 

I mitt yrkesliv har jag arbetat och verkat i många olika länder genom åren. Australien, USA, Tyskland och Italien för att nämna några. Under denna tid så har jag haft förmånen att få samarbeta med några av världens ledande veterinärer inom hästsporten när det gäller diagnostisering och behandling av skador på sporthästar.

 

Jag har ochså gått utbildningar och fördjupningskurser i flera omgångar. Om hästens anatomi, fysiologi, hovvård, foderlära och träningslära i Svensk Travsports regi. Har ochså utbildat mig och blivit certifiserad genom Biolight AB för att utföra denna behandlingsmetod på sporthästar.

 

Idag är jag aktiv inom hästsporten via min dotter som tävlar i ponnyhoppning med sin C-ponny.

 

Att vara ponnyförälder är inte den lättaste sysslan här i livet vågar jag påstå! Men det är inspirerande och utvecklande att få följa häst och ryttare under deras utveckling genom träning och tävlingspass.

 

 

 

 

 

 

 

Min filosofi är:

 

Att alltid ha fokus på hästens rörelsemönster, beteende och välmående.

 

Upptäcka och åtgärda eventuella skadeproblem på ett tidigt stadium.

 

Då minimerar man chansen för negativa överraskningar när man tränar eller är på  

tävlingbanan.

 

Chansen till goda resultat ökar avsevärt för häst och ryttare/kusk när man hela tiden har fokus på dessa viktiga punkter.