pierreandren.se © 2012                   

 

 

 

Vad är Biolight?

Biolight är en effektiv och smärtfri säker behandlingsmetod som förkortar tiden för läkning av sår och andra inflammatoriska tillstånd. Biolight ger pulserande ljus med speciella våglängder och bygger på elektromagnetisk strålning som påverkar från cellnivå. Alla typer av skador startar först på cellnivå därefteter på vävnader och organ nivå. Biolight är ett inkoherent ljus med en spridningsgrad på 30 grader.

 

Varför är Biolight så effektiv? Det beror på att den belyser behandlingsområden med 110 ljusstrålar från en roterande diodplatta och förser ett relativt stort behandlingsområde med elektromagnetisk energi. Biolight har olika sammansatta behandlingsprogram för olika typer av skador.

 

Vad gör Biolight i hästens kropp vid behandling?

Läkningen av en skada innebär motsvarande arbete för hästen som vid fysiskt muskelarbete. Biolights ljusstrålning består enbart av elektromagnetisk energi som absorberas och omvandlas till kemisk energi i cellerna. Forskningen har visat att detta leder till en ökad produktion av Elastin, Kollagen och Fibroblastceller. Alla dessa har visat sig vara viktiga för uppbyggnaden av ny vävnad i kroppen.

 

Elastin är en viktig byggsten, inte minst i kroppens blodkärl. Genom ökad Elastinproduktion ökar kroppens förmåga till snabb läkning/återhämtning ytterligare. För att de belysta blodkärlen ökar i diameter och blir mer elastiska samt att återbildandet av skadade kärl ökar.

Detta ger effekten att syre, näringsämnen, koldioxid samt andra nedbrytningsbara ämnen rör sig raskare genom kärlväggen till/från den omgivande vävnaden. Transporten av samma ämnen mellan det skadade området och relevanta organ underlättas. Detta är det som påskyndar läkningsprocessen.

 

 

 

 

Fördelar med Biolight:

 

  • Inga biverkningar

 

  • Kliniskt bevisad effekt

 

  • Smärtfri

 

  • Förkortar konvalecenstid

 

 

 

 

A happy horse feel the light!